Monday, May 17, 2010

Lah lah lah.

Maaflah, blog gua tak seperti blog gadis-gadis lain. Suram, kelam. Lagu pon tak ada, gambar lagilah, jangan tanya.

Maaflah, gua tak rajin lihat dunia luar. Dunia gua, hanya dua ekor monyet yang sentiasa bergelak kangkang dengan gua, sebijik kotak ajaib berwarna putih, berukband dan bilik kecil yang semaknya umpama sarang babi.

Maaflah, gua masih tak mampu bangkit dan buat monyet dua ekor kepunyaan gua bergelak kangkang macam dulu. Tapi hati lu orang gua pegang, gua simpan. Sebab hati lu orang saja yang gua ada sebagai bekalan hari-hari sukar gua.

Maaflah, dalam sehari asyik gua saja yang menayang entry dalam update lu orang. Gua butuh tempat bercerita.

Maaflah, kalau gua tak rajin bersembang sekarang. Kalau bersembang pun bukan dari jiwa, buat apa? Hati dan akal perlu jalan seiring, bukan?

Maaflah, kalau lu orang rasa nak cakap 'apahal minah ni poyo sangat, chill la.' Pergi mampos sama rasa lu orang! Gua tak pernah peduli, sikit pon tak pernah.

Maaflah, maaflah, maaflah.


Dyra J.

2 comments:

Najwa Amirah said...

Takpe la Dyra. Dulu aku susah kau ada dengan aku kan kan huhik huhik *monyet

Dyra J. said...

Ahahahahaha. Okay, aku gelak kangkang ni. Sumpah!